Tvárové cvičenie je účinné

Program CFF™ tvárového cvičenia je veľmi účinný. Prečo? 

(napísala Carolyn Cleaves, preložila Barbora Gecseová)

Dostávam e-maily od ľudí, ktorí hovoria, že vyskúšali už mnoho iných programov tvárovej gymnastiky, ale nikdy nedosiahli výsledky, aké chceli v tak krátkom čase, až pokým neskúsili program cvičenia CFF™.  Ako je to možné?

Bolo, čo naprávať, keď som začínala

Existuje niekoľko dôvodov, prečo je program CFF™ s tvárovými cvičeniami taký účinný. Prvý sa začína u mňa. Áno!  Blížila som sa k 52, keď som začala precvičovať tvár a krátko predtým som schudla 22 kíl. Môj krk bol posiaty vráskami a kruhmi, s podbradkom, aký som vtedy mala, som vyzerala ako starý unavený buldog a najmä vrásky na mojej tvári a čele boli naozaj veľmi hlboké. Inak povedané, bolo, čo naprávať. Práve preto som vyskúšala veľa programov, aby som zistila, ktorý z nich bol najúčinnejší (vedela som, že neobetujem viac ako 15 minút cvičeniu) pri mojich problémoch.  Na prevenciu bolo neskoro, ale chcela som všetko napraviť. Musela som nájsť cvičenie, ktoré funguje.

Technika a dôslednosť sú kľúčom

Ďalším dôvodom, prečo je program CFF™ taký účinný je, že najskôr napneme svaly a potom prstami kĺžeme po pokožke. Túto techniku používal aj doktor Frederick Rossiter, M.D. Bola to odpoveď, ako získať pekne vyzerajúcu skladbu svalov na tvári.  Doktor Rossiter vydal v 70-tych rokoch malú knižku, ktorá sa volá Face Culture (Kultúra tváre). Hovorí, že keďže svaly prechádzajú pokožkou, umožňujú našej tvári robiť rôzne výrazy. Ak svaly najskôr napnete a kĺžete po pokožke, nielenže sa tvoria svalové vlákna, zároveň ich aj tvarujete, a spolu s nimi sa nadvihne aj pokožka. Je to tréning pracujúci so svalovým odporom na tvári v tom najlepšom.

Prispôsobenie cvičenia: keď už máte vytvorený základ a chcete, môžete pridávať bonusové cviky, aby ste napravili ešte viac.  Existuje dokonca technika pre doslovné zotretie vrások.  Tento prístup k tvárovým cvičeniam zabraňuje tomu, aby sa formovali len určité miesta a vy ste tak získali neforemnú alebo zvláštne vyzerajúcu skladbu svalov na tvári.  Keďže chrupavka rastie po celý život, existujú dokonca cvičenia, ktoré udržia váš nos a ušné laloky mladé a pevné. Na detailoch záleží. Program tvárového cvičenia CFFitness obsahuje tak cvičenia na ruky a hrudník ako aj na krk a tvár.

tvárová gymnastika

tvárové cvičenie

Remodelovanie kostí a pokožky

Keďže už vieme, že cvičenie je jedna z najlepších vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste vytvorili a obnovili stratené svalové vlákna na tvári a omladili väzivové tkanivo, zdá sa, že tlak, ktorý je vyvíjaný v rámci tejto techniky z programu CFFitness musí tiež vytvárať a obnovovať kostnú hmotu.  Dávalo by to zmysel. Pritom ako kĺžete po pokožke, vyvíjate tlak pozdĺž lebečných kostí, predovšetkým okolo línie sánky, očných jamiek, úst a rovnako aj líc. Tento tlak pôsobí na kosti tváre, takže sa nielen omladzujú, ale sú aj zdravšie. Ak ste ešte celkom mladá/ mladý a úbytok kostnej hmoty pre vás nie je problémom, tvárové cvičenia budú fungovať ako prevencia pred tým, aby ste sa niekedy vôbec obávali toho, že by úbytok kostnej hmoty bol pre vás problém! Techniay CFF™ pomôže udržať zdravé a silné kosti.

Keďže celková výmena buniek pokožky trvá približne 28 dní, každý mesiac počas toho, ako budete cvičiť program CFFitness, budete postupne vidieť, ako sa štruktúra vašej pokožky a tváre mení na zdravšiu, mladšiu a pevnejšiu. Tieto omladené, nahradené bunky objavujúce sa každé štyri týždne tiež dodajú vašej pokožke vynovený vzhľad a bude sa to stále len zlepšovať!  Okrem toho, keďže sa obnovuje spojivové tkanivo počas masáže medzi cvičeniami a technikou Face Firmer (Masáž po cvičení), textúra pleti sa zlepší sama od seba. Široké póry sa budú zdať menšie, hlboké vrásky a jemné línie buď výrazne zoslabnú alebo úplne vymiznú a celkový tón a stav pokožky sa vyrovná a pokožka nadobudne zdravý, posilnený a nádherný vzhľad.

Pred piatimi rokmi som stála v ordinácii miestneho dermatológa. Vytiahol jednu z tých fotografií zobrazujúcu tvár poškodenú slnkom. Ja som bola vždy športový typ, trávila som veľa času von na slnku a slnko mi dosť vážne poškodilo pokožku, čo sa prejavilo v suchosti a vráskach. A to už ani nespomínam slnečné, či starecké škvrny, ktoré prišli s vekom. Avšak, všimla som si, že všetko sa postupne vytrácalo popri tom, ako som cvičila tvárové cvičenia CFFitness. A mala som pravdu. To bolo v čase, keď som svoj program precvičovala už takmer desať rokov. Doktor mi ukázal výsledky. Povedal, že mám minimálne škody po slnku a moja pokožka vyzerá ako pokožka 25-ročnej. Vtedy som mala 60 rokov.

Pokus – omyl

Musím sa priznať, že na začiatku som vyskúšala všetko na spevnenie pokožky a nadvihnutie tváre.  Keď som sa pustila do tejto výzvy, neexistoval botox, injekčné výplne ani laserové stroje, ktoré by ma mohli zaujať.  Vtedy existovala operácia a to pre mňa nebola možnosť. Nestretla som nikoho, kto by vyzeral dobre aj po niekoľkých rokoch po operácii a to, bohužiaľ, vrátane mojej mami.  Dokonca sa nepodobala ani na seba spred 15 rokov pred prvým faceliftom.  Každý, s kým som sa po čase stretla, vyzeral nejakým spôsobom zdeformovaný. Preto som navštívila všetky kníhkupectvá, ktoré som našla (to bolo ešte pred vynájdením internetu) a vyskúšala celé množstvo rôznych programov. Taktiež som vyskúšala elektrické masky a prístroje, ale tie boli príliš slabé na to, aby mi priniesli želané výsledky. Čo som si však všimla, bolo to, že niektoré tvárové cviky dodali mojej tvári naozaj peknú skladbu svalov a už som bola na správnej ceste.

Odborná pomoc

Pochádzam z rodiny lekárov a umelcov, takže každý sa rád vyjadrí k veci.  Pritom, ako som formovala svoju novú tvár sa mi všetci pokúšali dávať rôzne rady. Zistili sme, že správna kombinácia cvikov dodá najelegantnejšiu, najladnejšiu, no zato silnú skladbu svalov a to bez veľkej námahy.  Po tom, ako som si vyformovala líca a nadvihla podbradok, začala som si všímať, že sa mi tvorili jamky pod tými novo-vyformovanými lícnymi kosťami.  A tak vznikla masážna technika na vyrovnanie/spevnenie tváre Face Firmer.  Nakoniec sme došli k dokonalej rovnováhe. 28 základných cvikov plus masáž po cvičení vám zaberie 15 minút  a vytvoria dokonalé kontúry na tvári a krku.  Keďže fyziológia je rovnaká u mužov aj žien, tento program vytvorí perfektnú skladbu svalov bez ohľadu na váš vek alebo pohlavie. Pri vytváraní programu som mala odbornú pomoc, a to mi dodalo vedomie, že všetko, čo som robila bolo bezpečné a takisto účinné.

Záver

Inými slovami s programom tvárových cvičení CFF™ dokážete napraviť aj veľmi ochabnutý podbradok, ovísajúce nosovo-ústne záhyby (vrásky smiechu), hlboké vrásky na takmer žiadne, celkovo vyzerať mladšie, zdravšie a vitálnejšie, akoby si ste vôbec dokázali predstaviť.  A!  Uvidíte, že ešte aj starnete krajšie s programom CFF™.  Moja pokožka vyzerá o trochu mladšie, hladšie a nadvihnutejšie teraz, keď mám  65 ako pred piatimi rokmi, keď som vytvorila výukové DVD pre program.  Prinesie vám to toľko radosti!

Viac o kurzoch tu..

Skupinové kurzy tu..