Tvárové cvičenie - vrásky

Ako odstrániť kruhy pod očami a vrásky pomocou tvárového cvičenia?

Ako docieliť, aby bola pokožka okolo očí zdravá, pevná a bez vrások aj v pokročilom veku?

Koža okolo očí je veľmi pružná a tenká

Oči sú najexpresívnejšia časť na tvári. Koža okolo nich je veľmi pružná (hneď po pľúcach najpružnejšia na tele), ale aj tenká. Je o polovicu tenšia ako zvyšok tváre. Aj preto nám často vznikajú vrásky, kruhy pod očami a opuchy okolo očí.

Tvárové cvičenie - vrásky

vrásky okolo očí

Svaly a pokožka sú na tvári navzájom prepojené

Nezabúdajme ani na to, že svaly na tvári sa upínajú na kožu a preto sa aj nazývajú kožné svaly. Vďaka nim máme mimiku.  Na tele sa svaly pripájajú kosťami a na tvári je väčšinou jeden koniec prichytený ku kosti a druhý sa upína na kožu.  Pri cvičení sa svaly tvarujú a hustnú, nadvihujú so sebou pokožku a vďaka tomu sa pokožka pod očami (a vlastne aj na celej tvári) stáva pevnejšia, hrubšia a pleť pôsobí hladšie.  Ak máte papierovitú kožu pod očami, vyhladí sa. Ak máte jamky pod očami, vyplnia sa, zmiznú kruhy pod očami.

Kruhy pod očami, vrásky, opuchy a ich príčiny

Horné a spodné viečko sa skladá z kože, svalu a tuku. So stúpajúcim vekom sa svaly oslabujú a nedokážu držať pokožku tak pevne ako kedysi. Pokožka sa mení tiež a kolagén v nej sa vytráca. Kolagén je proteín, ktorý dodáva našim bunkám štruktúru. Pokožke dodáva elasticitu. Keď kolagénu ubúda, pokožka začína vráskavieť a ovísať.
Samozrejme, človek si môže odniesť z rodiny určitú genetickú predispozíciu k vačkom a tmavým kruhom. Stravovanie s veľký množstvom soli môže zapríčiniť zadržiavanie tekutín, čo sa prejaví najmä pod očami. Alergie zase spôsobujú podráždenie a oči na to reagujú opuchmi a tmavými kruhmi. S narastajúcim vekom má pokožka tendenciu slabnúť a krvné cievky sa stávajú zretelnejšími, čo nám pripadá ako tmavé kruhy pod očami. Niektoré bunky ľudskej kože ako napríklad melanocyty sú poškodené a strácajú svoju schopnosť kontroly. Vypúšťajú veľké množstvá melanínu, ktoré nazývame pigmentové škvrny. Tie sa niekedy objavujú ako tmavšie pigmenty pod očami, teda tmavé kruhy pod očami.

Tvárové cvičenie obnovuje pokožku okolo očí

Vieme, že tvárové cvičenie posilňuje celistvosť pokožky a svalov na tvári a okolo očí. To pomáha rozložiť zásoby tuku rovnomerne, takže opuchy postupne ustúpia. Pokožka sa taktiež stane pevnejšou, bude hladšia a tak budú tmavé kruhy pod očami menej viditeľné. Svaly sú posilnené a preto následne zmierňujú ovísanie a vytváranie vačkov. Koža okolo očí sa vyrovná a spevní. Celá oblasť okolo očí bude plnšia, čím nadobudnete vzhľad sviežosti a mladosti!

CFF™ tvárové cvičenie sa stará o celú oblasť okolo očí

V programe nájdete 5 cvikov, ktoré sú zacielené na oblasť očí. Keďže svaly na tvári sú navzájom prepojené, ak precvičujete iné oblasti tváre alebo krku, pracujete aj na zdraví pokožky okolo očí.
Svaly máme napríklad aj po stranách nosa vedľa spodného viečka a tie sa tiež vyplnia. Vďaka špeciálnemu cviku „Elká“ budete schopní vyplniť jamky okolo očí a nadobudnúť mladší vzhľad.

Ak si porovnáte mladého a starého človeka, všimnete si, že črty okolo očí a nosa sú na mladšej tvári plnšie. S programom CFF™ budete mať túto oblasť  pekne vyplnenú.
Na detailoch záleží. Výsledkom cvičenia CFF™ dodáte svojej tvári celkovo mladší vzhľad a rovnomernú štruktúru svalov na tvári a krku..

Viac o kurzoch tu..

Skupinové kurzy tu..